You Plus

OVERZICHT

--- ---

SPORTAUTO'S : Nissan GT-R MY12

NISSAN GT-R MY12


0-100 km in 2,8 seconden: Het vlaggenschip van Nissan laat z'n nieuwe spierballen zien


De nieuwste versie van het vlaggenschip van Nissan de super GT-R heeft het voor elkaar: de GT-R MY12 is nu een lid van de exclusieve 3-secondenclub. Dit betekent dat de nieuwe Nissan GT-R 100 km/uur kan bereiken in slechts 2,8 seconden waardoor de mythische marge van 3 seconden is doorbroken. Voor de bestuurders betekent dit een hartslagverhogende 550 pk geleverd door een nieuw opgevoerde twinturbo V6 3,8 l motor.

Het beste is nog dat er geen compromissen nodig zijn voor deze extra spierkracht. De Nissan GT-R heeft nog steeds 4 zitplaatsen en vierwielaandrijving. In feite zou het wel eens de enige legendarische sportauto kunnen zijn waarmee u naar school kunt rijden en een gezin van vier personen met bagage kunt vervoeren.

Een deel van de mystiek rond de Nissan GT-R komt van het uitzonderlijke team van technici die zich inzetten om de meest toegankelijke superauto ter wereld die vandaag op de markt is te verbeteren en te ontwikkelen. Deze nieuwe versie heeft een speciaal ontwikkeld aandrijfsysteem; Independent Transaxle 4WD genoemd. Hierin is de onafhankelijke 4WD-transaxle verenigd met de achterwielaandrijving. De voor- en achterkant worden geïntegreerd door een koolstof aandrijfas. En voor het eerst zitten de koppeling, transmissie en overbrenging aan de achterkant van de auto. Dit heeft een gelijkmatige grip op de vier willen tot gevolg waardoor de Nissan GT-R stabieler is en meer grip heeft dan ook – op meer dan één manier!

Het verbeterde reactievermogen op de weg is ook beter af te lezen: de GT-R MY12 heeft een multifunctionele meter die ontwikkeld is door de ontwerpers van de Gran Turismo serie, en het biedt een duidelijke en snelle weergave van uw rijstijl en de mechanische informatie van de auto.

Uw beoordeling van dit artikel: