You Plus

OVERZICHT

--- ---

ELEKTRISCHE WAGEN : 100% elektrisch. Vijfsterren veiligheid.

100% elektrisch. Vijfsterren veiligheid.

Na een uitputtende sessie in het kader van het European New Car Assessment Programme heeft de Auto van het Jaar 2011 – zowel van Europa als van de wereld – een nieuwe parel in de kroon: een vijfsterren Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling. En het mooiste is, het is voor de eerste keer dat deze eer te beurt valt aan een elektrische auto: de Nissan LEAF.

 

De botstest doorstaan


Frontale botsing. Zijdelingse botsing. De zijdelingse paaltest. Whiplash. In de ene genadeloze beproeving na de andere werd elke millimeter, elk onderdeel van de LEAF onderworpen aan een serie gruwelijke botstesten. En toch bleven de 48 lithium-ion accumodules volledig onbeschadigd. Bovendien bleef de accu steeds stroom geven, waardoor het ingebouwde elektrische veiligheidssysteem ook bleef werken.

 

 

 

Intelligente technologie, doordacht ontwerp


In de NCAP-test scoorde de Nissan LEAF niet minder dan 86% voor de veiligheidssystemen aan boord, zoals Electronic Stability Control (ESC) en de snelheidsbegrenzer. Qua ontwerp behaalde de LEAF, met zijn lage neus en minimaal aantal harde punten onder de motorkap een gezonde score van 60% op het gebied van voetgangersveiligheid.

 

 

 

Met vlag en wimpel geslaagd! Zoals verwacht


Zoals Jerry Hardcastle, vicepresident van Nissan Vehicle Design & Development het zei: "We zijn niet verrast door dit resultaat. De Nissan LEAF is vaker getest dan alle andere auto's die we ooit hebben gemaakt. Naast de gebruikelijke tests op frontale en zijdelingse botsingen hebben we het elektrische systeem op elke mogelijke manier getest, zodat het nooit overladen kan zijn en het isolatieprogramma naar behoren functioneert tijdens een botsing."

 

 

 

 

Uw beoordeling van dit artikel: