You Plus

OVERZICHT

SPORTAUTO'S : Nissan bestormt het professionele racecircuit


Nissan bestormt het professionele racecircuit


De GT Academy-winnaars hebben zich bewezen gedurende weken van intensieve mentale en fysieke training. De racewagens van Nissan hebben karakter getoond. Dit jaar hebben mens en machine Nissan naar de overwinning gevoerd op de professionele racecircuits – zoals onder andere tijdens 's werelds oudste endurance race, de 24 uur van Le Mans.


De 24 uur van Le Mans


De 24 uur van Le Mans is een zware aanslag op het uithoudingsvermogen – er is veel nauwkeurigheid en intelligentie nodig om met zo weinig mogelijk brandstofverbruik zo hard mogelijk te rijden en de banden te sparen zonder een enkel moment de concentratie achter het stuur te verliezen. Een formidabele test, maar de Nissan racewagens en de Nissan GT Academy slaagden met vlag en wimpel.


Nissan wordt eerste en tweede in de LMP2-categorie


In de LMP2-categorie rijden auto's die volledig zijn geprepareerd voor de 24 uur van Le Mans en endurance races in de Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische Le Mans Series. Hier werd de techniek van Nissan zwaar op de proef gesteld – en met succes, want Olivier Lombard ging als eerste over de finish in de Zytek-Nissan van de Greaves Motorsport renstal. Op korte afstand werd de Oreca 03-Nissan van het Signatech-Nissan team tweede – met aan het stuur onder andere Lucas Ordoñez, de GT Academy-winnaar die professioneel coureur werd


Euforische Lucas Ordoñez – winnaar van de 2008 GT Academy  


Na zijn winst in de Nissan GT Academy, begon Lucas Ordoñez in 2008 met zijn transformatie van PlayStation® Gran Turismo®5-gamer tot een echte coureur. Nu, in 2011, heeft hij zich bij het Signatech-Nissan team in de 24 uur van Le Mans bewezen in de opwindende professionele racewereld. Na een prachtige podiumplek tijdens de 24 uur van Le Mans, zei een dolgelukkige Ordoñez:


"Het team was fantastisch, ongelooflijk. We hadden een paar problemen, maar die hebben ze heel goed opgelost en nu staan we op het podium – het podium van Le Mans! Op het moeilijkste moment van de race, vlak voor het einde, dacht ik dat alles verloren was, maar we zijn gewoon doorgegaan. We hebben het gehaald en zijn tweede geworden! Ik moet nog even wennen aan het succes."


Stem elke week af op Eurosport* voor GT Academy Road to Dubai. De show volgt de belevenissen van de videogamers die proberen te slagen in de echte racewereld en wordt elke dinsdag om 23.00 uur uitgezonden en herhaald op woensdag om 20.00 uur en op vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur. Wie de uitzending gemist heeft kan op woensdag om 18.00 uur en op donderdag om 13.00 uur terecht op Eurosport 2*.

*De uitzendtijden kunnen soms afwijken, wat veroorzaakt kan worden door onverwachte programmawijzigingen bij Eurosport..

Meer succes voor GT Academy-winnaars


Onze winnaar van 2010, Jordan Tresson uit Frankrijk, ambieert ook een racecarrière en rijdt met een Nissan 370Z in de Blancpain Endurance Series GT4. En het grote talent van dit jaar, Europees GT Academy-winnaar Jann Mardenborough, haalde pole position, snelste ronde en een onbetwiste eerste plaats op het Rockingham Circuit in de Nippon Challenge National Series. Hij wordt op de hielen gezeten door de Amerikaanse GT Academy-winnaar, Bryan Heitkotter, die zijn talent heeft laten zien aan het PlayStation® Nissan Team en die in alle ranglijsten de tweede plaats bezet.


Uw beoordeling van dit artikel: