You Plus

OVERZICHT

--- ---

ELEKTRISCHE WAGEN : Nissan LEAF uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2011

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een elektrisch voertuig de titel Europese Auto van het Jaar gewonnen – en het is geen verrassing dat de auto in kwestie de Nissan LEAF is.

De 100% elektrische Nissan LEAF eindigde in de verkiezing als eerste, voor modellen van Alfa Romeo, Citroën, Ford en Volvo. De jury bestond uit 57 toonaangevende autokenners uit 23 Europese landen. De voorzitter van de jury zei dat de deskundige juryleden “hebben erkend dat de Nissan LEAF een doorbraak betekent voor de elektrische auto. De Nissan LEAF is de eerste elektrische auto die op veel gebieden de vergelijking met conventionele auto’s kan doorstaan.”

Deze eervolle bekroning laat zien dat de Nissan LEAF de grenzen verlegt. Nooit eerder in de 47 jaar dat de prijs bestaat, is deze uitgereikt aan een elektrisch voertuig – maar door zijn praktische eigenschappen en betaalbaarheid kan de Nissan LEAF het glansrijk opnemen tegen zijn collega’s die op benzine of diesel rijden.

Met een koppel van 280 Nm, een topsnelheid van 145 km/u  en een bereik van 175 km, kan de Nissan LEAF bestempeld worden als een aantrekkelijke en praktische auto voor vele gebruikers – een première in het bestaan van elektrische auto’s. En met de innovatieve technische hoogstandjes als een remsysteem waarmee energie kan worden opgewekt, geavanceerde IT aan boord en de mogelijkheid om contact te maken met de auto via de eigen computer of smartphone, is de Nissan LEAF de meest logische kandidaat voor de titel van de Auto van het Jaar.

Uw beoordeling van dit artikel: