You Plus

OVERZICHT

--- ---

ELEKTRISCHE WAGEN : Mythes over elektrische voertuigen. Ontzenuwd.

Over elektrische voertuigen doen heel wat verhalen de ronde, verhalen die zogenaamd op feiten gebaseerd zijn. Nochtans berusten de meeste daarvan niet op waarheid. Wat volgt zijn zeven veelgehoorde mythes over elektrisch rijden – allemaal ontzenuwd.

"Een elektrische auto kan een auto op benzine of diesel nooit evenaren qua prestaties."
Fout! De Nissan LEAF trekt zelfs sneller op dan een traditionele compacte gezinsauto en haalt een topsnelheid van 145 km/u.

"Elektrische auto’s zijn klein en onpraktisch."
Fout!  Bij de Nissan LEAF is de batterij heel slim onder de vloer geplaatst en daardoor blijft er enorm veel bagageruimte over voor een auto van deze afmetingen. Er is volop ruimte, zowel voor inzittenden als voor bagage.

“Elektrische auto’s zijn niet veilig.”
Een complete mythe en ook nog eens totaal onterecht! De Nissan LEAF is net zo geavanceerd als auto’s op benzine en diesel en is met ABS en ESP net zo veilig als andere personenauto’s. Bovendien is er geen brandstof in de auto aanwezig die voor gevaar kan zorgen!

"Het duurt uren om een elektrische auto op te laden."
Niet per se. Met de Quick Charge functie kan de Nissan LEAF in slechts 30 minuten tot 80% worden opgeladen. Bovendien kunt u hem opladen terwijl u slaapt en zelfs als u aan het winkelen bent.

“Elektrische auto’s zijn lelijk.”
De Nissan LEAF niet! Met zijn mooie gestroomlijnde vorm ziet de LEAF er niet alleen geweldig uit – het ontwerp draagt ook bij aan energiebesparing en vermindert het windgeruis.

“Elektrische auto’s zijn niet aantoonbaar beter voor het milieu."
Elektrische voertuigen stoten ongeveer 65% minder broeikasgassen uit dan auto’s op fossiele brandstof, gemeten vanaf de winning van de olie tot het gebruik in de auto. Voeg hierbij de groeiende interesse voor duurzame energiebronnen (zoals windenergie) en dit cijfer wordt nog hoger. Zelfs bij het opwekken van elektriciteit in zijn meest smerige vorm (uit kolen), zijn elektrische auto’s nog steeds beter voor het milieu. Elektrische auto’s zullen nog milieuvriendelijker worden als de stroom waar ze op rijden schoner en groener wordt opgewekt. 

“Er is geen infrastructuur om elektrische voertuigen te ondersteunen.”
De meeste gebruikers zullen hun Nissan LEAF thuis opladen, maar de publieke infrastructuur groeit iedere dag.

Nissan loopt voor door innovatieve samenwerking met landen, plaatselijke besturen en bedrijven in heel Europa. Nissan streeft er naar om de infrastructuur te ontwikkelen die elektrisch rijden nog aantrekkelijker kan maken. Het aantal oplaadpunten groeit en zodra een nieuw punt geïnstalleerd is, wordt het vermeld in het unieke satellietnavigatiesysteem waarmee de Nissan LEAF is uitgerust.

Uw beoordeling van dit artikel: