You Plus

OVERZICHT

--- ---

STADSAUTO'S : NISSAN LEVERT NIEUWE TAXI'S IN LONDEN EN NEW YORK
NISSAN LEVERT NIEUWE TAXI'S IN LONDEN EN NEW YORK

 

Nissan verovert stormenderhand de taxiwereld van New York en Londen. De iconische taxis, die 900.000 passagiers vervoeren, kregen een opfrisbeurt en een restyling. Deze wagens zijn in het straatbeeld te zien vanaf volgend jaar.

NEW YORK GEEFT HET VOORBEELD

In de komende tien jaar zal de gele Nissan NV200 ‘Taxi van de Toekomst’ geleidelijk de 13.000 geregistreerde New Yorkse taxi's vervangen . De zwarte Evalia zal het komende jaar volgen in Londen na afloop van de tests die nu aan de gang zijn.

Er zijn ook plannen om de elektrische Nissan LEAF binnenkort in beide steden als taxi in te zetten.

TROUW AAN TRADITIE

De Nissan NV200 en Evalia blijven trouw aan het design en de kleur van de huidige taxi's. Sinds kort echter, kwam Nissan met het idee op de proppen om de kleur van de "Yellow Cab" in New York volledig te veranderen!

MEER PLAATS, MEER UITRUSTING IN JE TAXI

Beide modellen zijn een serieuze verbetering ten opzichte van hun voorgangers. De Nissan NV200 biedt passagiers meer plaats achterin, grotere deuropeningen en een uitrusting die varieert van USB aansluitingen en een persoonlijke temperatuursregeling tot handige credit cardlezers.

MILIEUVRIENDELIJK

Dankzij een laag verbruik en weinig uitstoot zijn de taxi's ook voordeliger en milieuvriendelijk. Nissan vermoedt bijvoorbeeld dat een Evalia Taxi in Londen tot 50% zou kunnen besparen op brandstofkosten in vergelijking met het traditionele TX4-model. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van ongeveer 850€!

EEN NIEUWE GENERATIE ELEKTRISCHE TAXI'S

Nissan richt zich nu op een nieuwe generatie elektrische taxi's zonder CO2-uitstoot met de alom geprezen Nissan LEAF. De LEAF werd uitgeroepen tot Wereldauto van het Jaar in 2011 en is de best verkochte elektrische auto ter wereld.

Zeven Nissan LEAF taxi's worden nu aan de vuurproef onderworpen in New York. Hopelijk zal er binnenkort ook een volledig elektrische versie van de Evalia Taxi op de Londense wegen te zien zijn.

De volgende keer dat je een taxi aanhoudt in Londen of New York zou je dus wel eens het genoegen kunnen hebben om rond te rijden in één van de meest recente innovaties van Nissan!

 

 

Uw beoordeling van dit artikel: