You Plus

OVERZICHT

--- ---

STADSAUTO'S : AL 30 JAAR IN DE SPOTLIGHTS

AL 30 JAAR IN DE SPOTLIGHTS

De MICRA is 30 geworden! De Nissan MICRA werd voorgesteld in 1983 en heeft wereldwijd zijn weg gevonden naar 6 miljoen eigenaars. Al meer dan 30 jaar en vier generaties lang leidt de MICRA het segment voor kleine stadswagens.

ALTIJD INNOVATIEF

Zoals elke echte Nissan, heeft ook de MICRA voortdurend het voortouw genomen op het vlak van innovatie. In de loop der jaren toonde hij zijn vele verschillende gezichten. De eerste MICRA werd in Japan gelanceerd in 1982. Dit model werd vervangen door de tweede generatie MICRA in 1992, wat een echte topper was. Die ging ook 10 jaar mee en werd vervangen door een volledig nieuw design dat werd tentoongesteld op het autosalon van Parijs in 2002. Op dat moment werd ook de Nissan MICRA C+C Coupé/Cabriolet uitgebracht. De huidige generatie werd gelanceerd in 2010 en ontpopte zich tot een echt wereldauto die verkocht wordt in meer dan 160 landen.

1993 EUROPESE AUTO VAN HET JAAR

De Nissan MICRA is een echte successtory. Het was de eerste Japanse auto die werd uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar in 1993. Datzelfde jaar sleepte de MICRA ook de titel van Japanse auto van het jaar in de wacht.

PAST ZICH VOORTDUREND AAN AAN JE BEHOEFTEN

De Nissan MICRA heeft altijd rekening gehouden met de opmerkingen van zijn eigenaars. Toen, in 2005, de derde generatie werd ontworpen, heeft men bijvoorbeeld de achterbumper hertekend en verstevigd als antwoord op de parkeergewoontes in Frankrijk !

TOONBEELD VAN BETROUWBAARHEID

Zoals elke gevestigde naam heeft ook de Nissan MICRA zijn succes te danken aan de betrouwbare kwaliteit die hij biedt. In 1995 werd door de grootste Duitse autoclub (ADAC) een betrouwbaarheidsenquête uitgevoerd voor wagens van 4 to 6 jaar oud. De Nissan MICRA behaalde hier het beste resultaat in het segment van de kleine stadswagen. Dit met amper 7,5 geregistreerde pannes per 1.000 voertuigen voor auto's van 4 jaar oud.

Vier generaties later ziet de toekomst voor de MICRA familie er rooskleuriger uit dan ooit tevoren. Gelukkige Verjaardag MICRA!

 

 

Uw beoordeling van dit artikel: